Dag 4 - Jessica's Bday
Door: Martijn
Blijf op de hoogte en volg Jessica & Martijn
04 September 2018 | Verenigde Staten, Seattle
Omdat het Jessica haar verjaardag was mocht zij de dag indelen waarbij ze heeft gekozen voor een bezoek aan downtown Seattle met als hoogtepunten Pike Place Market en Pioneer Square.
Voordat het zover was, was het echter eerst tijd voor een ontbijtje waarbij ze de keus had tussen een betaald ontbijt bij het Water's Table restaurant in het hotel of een 'gratis' ontbijt in de Regency Lounge, de keus viel aanvankelijk op het restaurant.
De hostess van het restaurant gaf echter aan dat het ontbijt in de lounge minstens net zo goed is als het ontbijt in het restaurant en raadde ons aan te gaan ontbijten in de lounge. Zo gezegd, zo gedaan en eerlijk is eerlijk, het ontbijt was prima!
Na het ontbijt was het dan toch echt tijd om de stad in te gaan, via de I-405N en de I-90W reden we de I-5N op waar we al snel de afslag namen en via Madison St. uitkwamen op Western Ave waar we de auto parkeerden in de Public Market Parking Garage onder Pike Place Market.
Toen onze slee eenmaal stond geparkeerd was het tijd om de stad te gaan verkennen. Via het Victor Steinbrueck Park, vernoemd naar de man die ervoor heeft gezorgd dat Pioneer Square en Pike Place Market een historische status kregen waarmee hij deze gebieden heeft gered van de sloopkogel en projectontwikkelaars, begonnen we aan Pike Place Market.
In de overdekte markt stonden veel kraampjes van lokale verkopers met veel handgemaakte, biologische, glutenvrije en genderneutrale spullen. Ondanks dat er veel leuks te koop was hebben wij de hand op onze knip gehouden en zijn we verder gegaan op de lagere verdiepingen waar meerdere winkeltjes zitten. Hier hebben wij uiteindelijk het winkeltje gevonden waar ik in juni Amerikaanse kentekenplaten heb gevonden. De vriendelijke man had inmiddels een nieuwe voorraad waarop wij onze collectie hebben uitgebreid met o.a. een kenteken uit Hawaii!
De man vond het mooi dat wij terug waren gekomen naar zijn winkel waarop wij een paar dollars korting kregen en hij een complete collectie kentekenplaten van motoren, uit alle staten, liet zien uit het jaar 1953.
Na nog wat wat te hebben rondgekeken in Pike Place Market werd er bij de uitgang met vissen gegooid door de verkopers. Dit is een bekend fenomeen dus zijn we hier nog even blijven kijken. Toen we voldoende vliegende vissen hadden gespot was het tijd om 1st Ave op te gaan richting Pioneer Square. Heel toevallig, echt waar, zit Fran's Chocolates ook op 1st Ave dus moesten we wel even naar binnen voor een chocolaatje of 16...
Met de chocolaatjes op zak vervolgende wij onze weg over 1st Ave tot we via Pioneer Square uitkwamen bij Elysian Fields, een cafe van het lokale Elysian Brewing Company.
Elysian Fields was de ideale locatie voor een lekkere lunch en een bier proeverij. We hebben hier genoten van een gedeeld broodje meatballs en knoflook patat en vier heerlijke biertje met uitzicht op het CenturyLink Field.
Na de lunch zijn we teruggelopen via Occidental Ave S naar het hoofdkantoor van de Seattle Fire Department aan 2nd Ave S en het monument voor alle brandweermannen en vrouwen die omgekomen zijn tijdens hun werk.
Vervolgens hebben wij onze weg vervolgd naar 1st Ave waar ik een koffie heb gehaald bij de Starbucks en we nog een rondje Pioneer Square hebben gedaan. Via Madison St zijn we uiteindelijk uitgekomen bij de boardwalk en heel toevallig zit daar aan het einde ook Fire Station 5. Daar raakten we aan de praat met een brandweerman die zelf meerdere reizen (cruises) heeft gemaakt in Europa. Gelukkig kregen ze een oproep waardoor wij nog een paar foto's konden maken van de gave firetruck.
Na nog enkele foto's gemaakt te hebben van de brandweerboten hebben wij de boordwalk (Alaskan Way) afgelopen tot aan het Aquarium. Onderweg hebben we natuurlijk veel gezien en veel foto's gemaakt van de baai en de omgeving.
Via de Pike Street Hillclimb zijn we vervolgens via de kauwgommuur (gadverdamme wat goor) naar het Hard Rock Cafe gegaan om een tafeltje te reserveren voor 1800u. Dit hield in dat we (Jessica) nog een half uurtje de tijd hadden om de Target onveilig te maken. Uiteindelijk zijn we de Target uitgegaan met een t-shirt voor Jessica en zonnebrand voor ons allebei.
In het Hard Rock cafe hebben we genoten van een heerlijke birthday dinner voor Jessica waarna Jessica nog een lekker, gratis, birthday ijsje kreeg! Na het eten moest er natuurlijk nog even een Hard Rock pin gekocht worden voor de verzameling en werd het tijd om naar de auto te gaan voor een leuke rit naar Kerry Park.
De rit naar Kerry Park voerde door de stad de steile heuvels op waar we hebben genoten van een prachtig uitzicht over de stad.
Via het Queen Anne distrcit hebben we de stad verlaten over de Aurora Bridge en het Freemont district. Via de inmiddels bekende snelwegen zijn we teruggereden naar ons hotel alwaar we nog even heerlijk hebben genoten van de hottub.
Uiteindelijk was het tijd om de koffers grotendeels in te pakken en nog even lekker te douchen want morgen is de dag dat we Seattle gaan verruilen voor Alaska!!!
09 September 2018 - 19:23
Saartje:
En jullie hebben het goed daar zien wij wel.
Weer volop genoten en weer leuke dingen
meegemaakt.